Se hvem som fikk «årets villeste sommerjobb»

(Bilde: TT)

Over fem hundre søkte, fem finalekandidater ble utvalgt, nesten 3 000 personer stemte på sin favoritt, og vinneren ble:Eventyreren Mathias Ekornås (29) fra Sykkylven!  

– Jeg ble helt satt ut. Jeg har liksom prøvd å se for meg hva jeg egentlig skal ut på nå, men jeg har ikke helt greit å forstå det enda, sier Ekornås om hvordan det føltes å få jobben, før han fortsetter:

– Fra jeg først søkte var egentlig holdningen at jeg bare måtte prøve, men jeg hadde ikke noen forhåpninger om at det faktisk skulle bli meg. Jeg var egentlig overrasket bare å være en av de siste fem, og det å få jobben var veldig uventet, forteller en lykkelig og overrasket nyansatt.

– Perfekt for jobben

Det var i mai vi i Betssafe utlyste en spektakulær sommerjobb. Vi var på jakt etter en kandidat som kunne bli med oss til Las Vegas for å gi tilbakemelding på hvordan det er å være med oss på tur.

Vi lovet at vinneren skulle få hoppe i fallskjerm, kjøre sportsbil på bane, teste skyteferdighetene på en amerikansk «gun range» og fly helikopter inn over Crand Canyon. Etter å ha fått over fem hundre søknader, var det til slutt Mathias Ekornås som sto igjen gjen som den riktige kandidaten,.

Pressesjef i Betsafe, Joakim Ingebrigtsen, forteller at de er storfornøyd med ansettelsen:

– Vi er kjempefornøyde med å kunne tilby Mathias jobben. Vi tror han er perfekt for jobben. Mathias er jo en skikkelig eventyrer som vi er sikre på vil kunne gjøre en utmerket innsats for oss i Vegas. Vanligvis er det utfordringer i villmarka han møter, men jeg tror vi skal få satt ham på noen prøver i Las Vegas også, sier Ingebrigtsen med et smil.

Publikumsfavoritten

Etter en nøye utvelgelsesprosess sto vi igjen med fem sterke kandidater, og før vi skulle bestemme oss ønsket vi å høre hvem publikum mente burde få jobben. Derfor ba vi publikum om å stemme på hvem de ønsket å se i Las Vegas. Ingebrigtsen forklarer hvorfor man valgte å gjøre det akkurat slik i den siste utvelgelsesrunden:

– Vi var sikre på at alle de fem vi sto igjen med kunne gjort en utmerket jobb, og alle hadde sine klare styrker. Når man utlyser en slik jobb, så må vi jo være ærlige på at vi også ønsker at det skal bli litt oppmerksomhet rundt det, sier pressesjefen, før han fortsetter:

– Derfor ba vi publikum stemme på hvem de ønsket å se i Vegas, uten at det utelukkende skulle bli en popularitetskonkurranse. For oss var det en måte å få en bekreftelse på at vi var på vei mot riktig kandidat. Vi hadde veldig sansen for Mathias fra vi leste søknaden hans, og han gjorde et bedre og bedre inntrykk jo flere samtaler vi hadde med ham. Da han også fikk nesten 1000 av totalt 2887 stemmer, ble det fort klart at han var den riktige personen for jobben, forklarer Ingebrigtsen. 

Neste stopp for eventyreren blir Las Vegas, Nevada. 

Vil inspirere andre til å følge drømmen

Ekornås blir overrasket når han får høre at det var han som fikk flest stemmer. Han hadde selv sett på de andre kandidatene, og trodde det var andre som skulle klare å sanke flere stemmer:

– Adele har jo en veldig sterk historie, og Sanna har over 20 000 følgere på Instagram. Det er jo klart at man da har et godt grunnlag for å hente stemmer, så jeg trodde kanskje de skulle få flest. Jeg gjorde ikke så alt for mye ut av det selv, men jeg la ut en status på Facebook og et innlegg på Instagram, forteller Ekornås, som har en teori på hvorfor publikum ønsket at han skulle få jobben:

– Jeg har kanskje ikke flest følgere, men de som følger meg er veldig lojale. Jeg ønsker å lage bra innhold og legger ut gode «stories» når jeg er på tur, så folk bryr seg når jeg legger ut noe, sier Ekornås, og forklarer hva målet hans er med innholdet han deler på sosiale medier:

– Mye av det jeg ønsker å gjøre er å vise unge personer fra bygda, som meg selv, at det er mulig å tenke annerledes. Det er veldig mange som skriver til meg, og sier de også har lyst til å gjøre noe mer. Man trenger ikke bli sittende fast i samme tankemønster hele livet. Selv tenkte jeg at jeg aldri kom til å reise utenfor Europa, eller ta høyere utdanning, da jeg vokste opp. Det var ikke i min sfære. Nå ønsker jeg å inspirere andre til å gjøre som meg og følge sin drøm.

30. august setter Mathias seg på flyet til Las Vegas. Vi kommer til å legge ut oppdateringer og innhold fra turen her på bloggen. Husk også å følge  Mathias på Instagram for å få med deg neste del av eventyret.