Snart slutt for «Katastrofe»: – Jeg skal bli skamgod i poker

I over et tiår har Petter Bjørklund Kristiansen vært bedre kjent under artistnavnet «Katastrofe». Med låter som «Typisk norsk», «Bleik og sur» og «Sangen du hater» har Fredrikstad-mannen vært en av Norges mest streamede artister, men lørdag 18. januar er det slutt. Da står han på scenen for siste gang som «Katastrofe».

– Det føles jo rart. Jeg har jo tenkt på det lenge, men nå er det en måned igjen. På en måte har jeg jo sagt opp den trygge og gode jobben som jeg har hatt i ti år, men samtidig skal det bli digg å prøve nye ting også, forteller Kristiansen, og insisterer på at han ikke angrer på at han har sagt at «Katastrofe» nå er historie.Det siste året har han spilt for fulle hus landet over med avskjedsturneen «Prækæs ældri», og konserten på Rockefeller i midten av januar blir den siste. Og han er så sikker som man kan få blitt på at det nå er slutt:

– Nå er «Katastrofe» ferdig, og det var gøy så lenge det varte. Jeg liker å stå for det jeg sier, så det ligger ikke en baktanke her om at nå lar vi det ligge i to år, før det så er en comeback-turne. Prosjektet er ferdig for meg, men for dem som liker musikken er det ikke umulig at jeg kommer til å skrive og produsere lik musikk for andre artister. For mer musikk kommer. Det er jo liksom musikk og poker jeg føler jeg kan.

Vil du spille mot Petter og resten av Betsafe-kjendisene? Da bør du trykke her!

Går all-in på poker

For etter å ha gått av scenen som «Katastrofe» for siste gang, skal artisten endelig få tid til å dyrke sin andre store interesse. Nå skal han spille kort. Mye kort. Planene er allerede klare, og Kristiansen ser frem til å bruke mye tid rundt pokerbordet:

– Poker blir hovedplanen en god stund fremover. Nå gleder jeg meg til å legge ned de timene med trening som kreves. Første stopp blir Manila, og da er planen å spille poker tolv timer om dagen i en måned. Etter det blir det NM i Dublin, så en måned til Vegas for å spille poker tolv timer om dagen der. Nå skal jeg endelig legge ned de treningstimene som trengs og bli skamgod, forteller Kristiansen, med iver i stemmen. 

Og det er ingen tvil om at han tar satsingen seriøst. I målet om å bli best mulig har Kristensen allerede alliert seg med noen av de beste pokerspillerne vi har i landet:

– Jeg snakker mye poker med Ørjan Skogmo, Henrik Tollefsen og Kornelius Lien, i tillegg at jeg har litt kontakt Preben Stokkan. Det å kunne lære mange tips og triks fra spillere som er så vilt gode som dem, er helt utrolig å kunne ta med seg på veien. Det er helt rått så gode dem er, og når de vil dele av kunnskapen sin med meg, er det bare å suge det til seg som en svamp, forteller østfoldingen, som har latt seg imponere av samholdet i det norske pokermiljøet:

– Det som er så fint med pokermiljøet er at det er så utrolig inkluderende, varmt og imøtekommende. Første gang jeg snakket med Stokkan, så tror jeg vi hadde pratet sammen i fem minutter før han sa: «Legg meg til på Facebook, da, så sender du melding om det er noe du lurer på». Og her snakker vi om en spiller som er helt i verdenssjiktet. Det er helt fantastisk miljø som alle kan føle seg hjemme i. Turen til NM i Dublin er den beste i året. Den turen gleder jeg meg helt vanvittig til. Det er så koselig, skryter den kommende pokerproffen.

Om du har lyst til å møte Petter rundt pokerbordet kommer først mulighet allerede på torsdag. Da skal han spille en onlineturnering hos Betsafe, og på hodet hans er det en skuddpremie. Spilleren som slår han ut stikker av med en turneringsbillett verdt €80, men får Petter det som han vil er det en billett konkurrentene kan se langt etter:

– Målet er jo at ingen skal få den skuddpremien. Jeg går jo så klart for å vinne, ler Kristiansen. 

Trykk her for å se hvordan du kan spille mot Petter hos Betsafe.

Følg Betsafe på Instagram