Oskar Bilstad (21) favoritt før finalen i Norgescupen i poker

(Bilde: Privat)

De siste ukene har flere hundre av Norges beste pokerspillere slåss om en plass på finalebordet av Norgescupen i poker. Når turneringsserien skal avgjøres på lørdag, er det Oskar Bilstad (21) fra Lillehammer som er favoritt til å vinne.

– Det er jo moro, det. Jeg startet jo med å ta en tredjeplass allerede i første turneringen, så jeg fikk en god start. Senere fulgte jeg opp med en niendeplass, men så begynte det å gå litt trått. Jeg skjønte jo at jeg trengte flere poeng for å nå finalen, så jeg gikk for en topp 20-plassering i den siste turneringen, forteller Oskar.

– Der endte jo opp med at jeg gikk helt til topps. Så føltes helt greit, for å si det sånn. Jeg gikk jo som sagt for en topp 20-plassering, så det gikk som jeg ville, forteller Betsafe-spilleren om veien mot finalebordet. 

Starter med et stort fortrinn

I de åtte innledende rundene har spillerne samlet Norgescup-poeng. Spillerne med flest poeng kvalifiserte seg til finalebordet, og 21-åringen er spilleren som klarte å samle flest poeng av alle. Det gir ham en stor fordel på lørdag, når det hele skal avgjøres og førstepremien på €10 000 skal deles ut.

Spillerne på finalebordet får nemlig utdelt sjetonger basert på hvilken plass de kom på i sammendraget. Oskar som tok flest poeng får utdelt 50 000 sjetonger, mens de som får færrest sjetonger ikke starter med flere enn 5000.Adam Vella er pokersjef i Betsafe og har fulgt nøye med på de åtte turneringene som har blitt spilt. Han forteller at han har latt seg imponere av Bilstad og mener gudbrandsdølen nå er favoritt til å vinne:

– Det at Oskar starter med flest sjetonger på finalebordet er så klart en stor fordel. Han har et helt annet spillerom enn flere av motspillerne, og jeg forventer at han tar styring fra start, forteller Vella.

– Jeg har blitt imponert av spillet til Oskar i kvalifiseringsturneringene. Alle de elleve som har klart å kvalifisere seg til finaleturneringen er enormt gode spillere, på et nivå helt i norgeseliten. Men i mine øyne er Oskar favoritten. Etter det jeg har observert er han veldig god på å vite når han skal spille aggressivt og når det lønner seg å være mer defensiv. Han har det beste utgangspunktet av finalistene, med flest sjetonger fra start. Det gjør ham til favoritt for meg. Det blir spennende å se om han klarer å holde nervene i sjakk hvis førstepremien på €10 000 kommer innenfor rekkevidde, sier pokersjefen. 

Vil legge press på motspillerne

Til tross for sin unge alder er Lillehammer-gutten allerede en merittert pokerspiller. Fra tidligere har han blant annet enn andreplass i poker-NM på nett, og nå er håpet å forbedre den plasseringen med en seier i Norgescupen.

– Det var jo selvfølgelig surt å bli nummer to i NM, når man er så nærme. På en måte blir man jo første taper, så jeg håper jeg kan vinne nå, forteller Bilstad, før han sier litt om hva som blir taktikken i finalen:

– Jeg kommer til å se an bordet, men jeg kommer ikke til å være redd for å spille tøft mot de andre spillerne. De andre, som har færre sjetonger enn meg, vil jo jobbe for å komme seg opp, så jeg kommer nok til å presse tilbake. 

Følg Betsafe på Instagram